Härskartekniker, Ungdomsdiskriminering osv.

Jag blir besviken och trött när jag hör mina egna partikamrater använda min ålder som en orsak för olika saker. Och när man använder min ålder som något lite "skojigt" och så vidare i samtal med andra politiker.

Jag har sett det, Jag har växt upp i det, Jag hatar det.

Det var något skönt och bra som Göran Persson sa en gång.

Kommentarer
Postat av: Wagner

Jag kommer på mig själv att vara lite åldersfascistisk ibland. Jag tror det är så himla rotat i vår kultur att det är svårt. Men jag försöker. Och jag är då verkligen inte riktigt gammal än...

Postat av: Simon

Normalt sätt bryr jag mig mer om andra saker som FN:s Milleniemål för exempel, men jag blir bara så besviken över vilken människosyn vissa har. Och då är det svårt att inte reagera.

Jag tror vissa saker säkert har med ålder att göra. Men i de här situationerna använde man min ålder som ett skäl för olika grejer i politiken och det tycker jag inte är rätt - VI ska alla spela på lika villkor när vi befinner oss på samma positioner. Nu har dem valt mig, då får dem också acceptera att jag är jag - Oavsett min ålder.

Se till hela människan hädan efter.
Försök släppa strukturer kring ålder för en stund.

Tack.

PS. Jag har sett det, Jag har växt upp i det, Jag hatar det / Göran Persson DS.

2006-09-21 @ 21:59:19
Postat av: Sven-Gunnar Hoffstedt

Vi ska spela på lika villkor oavsett ålder eller andra saker. Jag håller också med dig om att vi ska se till människan och inte åldern.......det är dåliga argument att ta till tycker jag!

Alla är lika värda!

2006-09-22 @ 08:55:10
URL: http://hoffstedtbloggen.blogspot.com/
Postat av: Simon

Tack ska du ha Hoffstedt.

2006-09-22 @ 09:00:39
Postat av: Wagner

Ja och jag håller med er båda två om målsättningen men medger också att det är skitsvårt. Jag tror att åldern spelar stor roll i hur jag ser på människor - och då både unga och äldre. Man förutsätter en hel del - ibland bara enbart på åldern. Jag försöker bli medveten om det men det är inte lätt. Hur arbetar ni med er själva?

2006-09-24 @ 13:14:25
URL: http://wagner.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback